Για να επιτύχετε το τέλειο μανικιούρ, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε τα σωστά εργαλεία και υλικά. Είτε επιθυμείτε ένα απλό, φυσικό μανικιούρ, είτε θέλετε να δοκιμάσετε κάτι πιο ιδιαίτερο και πρωτότυπο, υπάρχουν συγκεκριμένα εργαλεία και υλικά που θα σας χρειαστούν.

Εργαλεία για Μανικιούρ

Λίμες Νυχιών

Πρωτίστως, θα χρειαστείτε λίμες νυχιών για να αποκτήσετε τον επιθυμητό σχήμα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε γυάλινες, μεταλλικές ή πλαστικές λίμες, ανάλογα με το πώς σας εξυπηρετούν.

Εκχυλιστής Νυχιών

Ένας εκχυλιστής νυχιών είναι απαραίτητος για την εξάλειψη των περιττωμάτων από τα νύχια. Βοηθάει στην αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος γύρω από τα νύχια και στη σωστή περιποίηση των κουτικών.

Μπολ Μανικιούρ

Για να μαλακώσετε την περιοχή γύρω από τα νύχια και να απομακρύνετε εύκολα την επιδερμίδα, ένα μπολ μανικιούρ είναι απαραίτητο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο μπολ απλώς γεμίζοντάς το με ζεστό νερό ή να επιλέξετε ένα ειδικό μπολ μανικιούρ που έχει διχτυωτό εσωτερικό για να μπορείτε να ξεπλύνετε τα χέρια σας άνετα.

Υλικά για Μανικιούρ

Βερνίκια Νυχιών

Φυσικά, τα βερνίκια αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του μανικιούρ. Επιλέξτε ανάμεσα σε έντονα ή φυσικά χρώματα, glittery, ματ ή λουστρέ επιφάνειες, υπάρχει ένα βερνίκι για κάθε γούστο και περίσταση.

Βάση και Τοπ Κοάτ

Μην παραλείψετε το βήμα της εφαρμογής μιας βάσης πριν από το βερνίκι και ενός top coat μετά. Η βάση προετοιμάζει τα νύχια για το βερνίκι, προστατεύει από τις βλαβερές επιδράσεις των χρωστικών και διασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια, ενώ το top coat προσσφέρει λάμψη και προστασία στο τελικό αποτέλεσμα.

Λάδι Κουτικών

Για να τονίσετε την υγεία και την εμφάνιση των νυχιών σας, εφαρμόστε λάδι κουτικών μετά το μανικιούρ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθημερινά λάδι κουτικών για να διατηρήσετε τα νύχια σας υγιή και ενυδατωμένα.

Ανεξάρτητα από το αν επιθυμείτε ένα επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό αποτέλεσμα, τα σωστά εργαλεία και υλικά είναι σημαντικά. Ιδανικά, θα πρέπει να έχετε στην κατοχή σας όλα τα παραπάνω εργαλεία και υλικά, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε ένα όμορφο και διαρκές μανικιούρ ανά πάσα στιγμή.