Τα υδρολάτ έχουν αρχίσει να θεωρούνται πολύ δημοφιλή καλλυντικά στην καθημερινή φροντίδα του ξηρού, ευαίσθητου δέρματος με ακμή. Γιατί δουλεύουν όμως τόσο θαυμάσια; Ετοιμάστε ένα σπίτι σας και δείτε τα αποτελέσματα μόνοι σας.

Το υδρολάτ, γνωστό και ως ανθόνερο, είναι ουσιαστικά νερό το οποίο δημιουργείται ως υποπροϊόν κατά την διαδικασία παραγωγής αιθέριων έλαιων. Γενικά, τα υποπροϊόντα θεωρούνται είτε δεύτερης ποιότητας είτα εντελώς άχρηστα. Όταν όμως πρόκειται για τα υδρολάτ, δεν ισχύει τίποτα από τα δύο. Τα υδρολάτ έχουν σχεδόν ίδιο επίπεδο pH με το pH της επιδερμίδας μας. Επιπλέον, τα υδρολάτ είναι πολύ απαλά. Χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κρεμών, σαπουνιού και λοσιόν αντικαθιστώντας την φάση του νερού. Επίσης, μπορείτε να ψεκάσετε με αυτά το πρόσωπο ή το σώμα σας, δίνοντάς τους έτσι μία τόνωση και ένα ιδιαίτερο άρωμα. Hydrolates-category Οι ιδιότητες των υδρολάτ ποικίλλουν σημαντικά. Εμπεριέχουν συστατικά που ενυδατώνουν, λειαίνουν και θρέφουν το δέρμα. Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε κάποιο, πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι είναι πολύ σημαντικό να διαλέξετε ένα το οποίο να ταιριάζει με τις ανάγκες του δέρματός σας. Επιπλέον, όσοι υποφέρουν από αλλεργίες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αυτά τα υποπροϊόντα, καθώς είναι εντελώς ασφαλή και απαλά.

Δαμασκηνή τριαντάφυλλο, επίσης γνωστό και ως Τριαντάφυλλο της Καστίλης. Τα υδρολάτ τα οποία φτιάχνονται από τα πέταλα αυτού του λουλουδιού είναι πολύ δημοφιλή και οι ιδιότητες τους είναι ξακουστές ανάμεσα σε αισθητικούς και κοσμετολόγους σε όλο τον κόσμο. Τα υδρολάτ από δαμασκηνή τριαντάφυλλα ενυδατώνουν το ξηρό δέρμα, καθώς επίσης καθαρίζουν και ενισχύουν την κυκλοφορία. Κομπρέσες εμποτισμένες με αυτό το προϊόν καταπραΰνουν τα οιδήματα και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Με παρόμοιο τρόπο δουλεύουν και τα υδρολάτ πορτοκαλιού. Αυτού του είδους το ανθόνερο σφίγγει και φωτίζει το δέρμα. Όσον αφορά τα μαλλιά, μπορείτε να τα ψεκάσετε με υδρολάτ εάν θέλετε να διατηρήσετε αυτή την ευχάριστη μυρωδιά όλη την ημέρα.

Νερό αμαμελίδας. Αυτό το υδρολάτ αποκτάται από τα άνθη του δέντρου αμαμελίδα. Αρχικά, καθαρίζει και συρρικνώνει τους πόρους. Επιπλέον, ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος και ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος. Εάν ψάχνετε για ανθόνερο με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, τότε μπορείτε να επωφεληθείτε πολύ από υδρολάτ που φτιάχνονται από λεβάντα.

Τόσο τα υδρολάτ από λεβάντα καθώς και αυτά που φτιάχνονται από τριαντάφυλλα ενυδατώνουν, καταπραΰνουν τους ερεθισμούς και βοηθούν το ξηρό δέρμα. Για την διαδικασία αφαίρεσης τριχών συνίσταται η χρήση «bluebottle» υδρολάτ και για ηλιακά εγκαύματα αναφέραμε ήδη το νερό αμαμελίδας.

Πως χρησιμοποιούνται τα υδρολάτ;

Αρχικά, ελέγξτε μήπως το άρωμα του συγκεκριμένου υδρολάτ είναι πολύ δυνατό. Εάν η απάντηση είναι θετική, τότε αναμείξτε το με νερό. Αυτού του είδους η διαδικασία συνιστάται ιδιαίτερα όταν κάποιος υποφέρει από δερματικές αλλεργίες. Δεύτερον, τα υδρολάτ πρέπει να ψεκάζονται στο πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ κάθε πρωί. Σε περίπτωση που βάλετε υπερβολικά πολύ, μπορείτε να το αφαιρέσετε με ένα χαρτομάντιλο.homemade_floral_waters_herbs-1024x680

Πώς να φτιάξετε το δικό σας υδρολάτ.

Θα χρειαστείτε: ένα μεγάλο δοχείο, ένα μικρό μπολ, παγάκια, βότανα και άνθη.

Προετοιμασία: Βάλτε μέσα στο μεγάλο δοχείο λίγα κλαδιά από σαμπούκο, ροδοπέταλα, άνθη λεβάντας, φύλλα μέντας και δεντρολίβανου. Τα φυτά πρέπει να καλύπτονται με νερό. Στην μέση του δοχείου, βάλτε το μικρό μπολ με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αγγίζει το νερό – να βράζει δηλαδή με τον ατμό. Θερμάνετε το νερό, και όταν αρχίζει να ατμίζει (η διαδικασία κατά την οποία απελευθερώνονται τα αιθέρια έλαια), κλείστε το δοχείο με ένα καπάκι. Βάλτε τα παγάκια στο καπάκι του δοχείου. Το υδρολάτ θα συμπιεστεί στο μπολ. Στο τέλος, ρίξτε το ανθόνερο από το μπολ μέσα στο ειδικό δοχείο, όπου θέλετε να αποθηκεύσετε το υδρολάτ που φτιάξατε.