Τίποτα δεν κάνει μία γυναίκα πιο χαρούμενη από καλλυντικά που μπορούν να φτιαχτούν στο σπίτι και, ιδιαίτερα, στο δικό της σπίτι. Τι είναι ακόμα καλύτερο; Όταν τα καλλυντικά φτιάχνονται από ορυκτά.,κάτι που σημαίνει ότι είναι ασφαλή για το δέρμα. Μάθετε πώς να φτιάχνετε τις δικές σας σκιές από ορυκτά στο σπίτι σας.

Τί είναι τα καλλυντικά από ορυκτά;

Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα καλλυντικά από ορυκτά αποτελούνται αποκλειστικά από ορυκτές ουσίες και άλλα φυσικά συστατικά. Αυτά μπορεί να είναι οξείδιο ψευδάργυρου, μαρμαρυγία, ανόργανες χρωστικές ουσίες, ανθρακικό ασβέστιο, πούδρα μεταξιού ή πυριτία. Από την άλλη πλευρά, αυτού του είδους τα προϊόντα δεν πρέπει να εμπεριέχουν συντηρητικά, έλαια, σιλικόνη ή τεχνητά χρώματα. Τα καλλυντικά από ορυκτά έχουν δύο μορφές, είτε είναι σε μορφή πούδρας είτε έχουν σκληρή μάζα. Στην δεύτερη περίπτωση, ονομάζονται επίσης και συμπιεσμένα καλλυντικά. Είναι διαθέσιμα σε πολλά χρώματα και έχουν διαφορετικά επίπεδα κορεσμού και δύναμης ή κάλυψης. Επιπλέον, τα καλλυντικά από ορυκτά, εάν αποθηκευτούν σωστά, δεν έχουν ημερομηνία λήξης.

Mineral eyeshadows (3)

Πώς να διαλέξετε την κατάλληλη απόχρωση για τον τόνο του δέρματός σας; Μπορείτε να παραγγείλετε testers με βουρτσάκια που έχουν ειδικά απλικατέρ που παρέχονται για χρήση ορυκτών καλλυντικών. Να θυμάστε ότι πρέπει να βάζετε αυτά τα προϊόντα σε φυσικό φως. Στην περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε μία κατάλληλη απόχρωση, μπορείτε να συνδυάσετε δύο ή τρία καλλυντικά μαζί. Τα καλλυντικά από ορυκτά μπορούν να τοποθετούνται και με χρήση νερού και χωρίς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα ορυκτά καλλυντικά δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις και ερεθισμούς. Είναι απόλυτα ασφαλή. Επιπλέον, είναι ιδανικά για αυτούς που έχουν αλλεργίες, ακμή και ευαίσθητη επιδερμίδα. Παρ’ όλα αυτά, στην αρχή της χρήσης κάποιος μπορεί να παρατηρήσει στο πρόσωπό του μικρά στίγματα. Αυτή όμως είναι μία απόλυτα φυσιολογική αντίδραση του προσώπου στην χρήση ενός νέου προϊόντος.

Mineral eyeshadows (4)

Ορυκτές σκιές ματιών – Κάντε Το Μόνοι σας

Για να ετοιμάσετε μόνοι σας τα ορυκτά καλλυντικά σας θα χρειαστείτε υλικά τα οποία είναι εύκολα διαθέσιμα στο internet ή σε χονδρική διάθεση. Για να φτιάξετε την δική σας βάση, αγοράστε: 3 κουταλάκια του τσαγιού μικρομετροποιημένο διοξείδιο του τιτανίου, ενάμιση κουταλάκι τσαγιού στεατικό μαγνήσιο και μισό κουταλάκι οξυχλωριούχο βυσμούθιο. Τα υλικά που ευθύνονται για το άρωμα και την κατάλληλη συνεκτικότητα είναι: ένα κουταλάκι τσαγιού λάδι jojoba και μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Για να ετοιμάσετε το χρώμα χρειάζεστε: δύο κουταλιές χρωστικής ουσίας και δυόμισι κουταλάκια τσαγιού μαρμαρυγία. Ανακατέψτε προσεκτικά το υλικά για την βάση. Έπειτα, προσθέστε σταδιακά τις πολύχρωμες και αρωματικές ουσίες, αλλά μην ξεχάσετε να αρχίσετε από τις χρωστικές. Στο τέλος προσθέστε τα συστατικά που είναι υπεύθυνα για την συνεκτικότητα της καινούργιας σας σκιάς. Αναμείξτε ξανά το παρασκεύασμα προσεκτικά και τοποθετήστε το στο δοχείο της επιλογής σας.