Παρατηρείται μία αυξανόμενη τάση στην κοσμετολογία για χρήση ουσιών φυσικής προέλευσης. Αυτή η τάση δεν αφορά μόνο τα βότανα. Οι πέρλες και το κεχριμπάρι, για παράδειγμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης στα καλλυντικά. Γιατί όμως είναι τόσο ευρέως διαδεδομένα αυτού του είδους τα συστατικά στην κοσμετολογία; Ένας λόγος είναι ότι εμπεριέχουν πολλά ορυκτά άλατα και οργανικές ενώσεις τα οποία, με την σειρά τους, ωφελούν το δέρμα μας.

What hiden in cosmetics

Εάν διαβάσετε την ετικέτα κάποιων καλλυντικών, θα δείτε ότι η σύστασή τους αποτελείται, μεταξύ άλλων, από στοιχεία όπως ο άνθρακας, το θείο, το ασβέστιο ή ο χαλκός. Αυτά υπάρχουν κυρίως στα καλλυντικά με ορυκτά μέταλλα. Τι κάνει τα άνωθεν στοιχεία τόσο ωφέλιμα; Καταρχάς, ο άνθρακας έχει καθαριστικές ιδιότητες. Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιείται επίσης στην θεραπεία πολλών παθήσεων του πεπτικού συστήματος. Αυτό το στοιχείο απορροφά όλους τους ρύπους, το σμήγμα και τις τοξίνες. Στα καλλυντικά, ο άνθρακας έχει την μορφή πούδρας διαμαντιών και κάρβουνου. Δεύτερον, το θείο έχει αναζωογονητικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Για αυτό χρησιμοποιείται στην παραγωγή ενός πολύ γνωστού σαπουνιού κατά της ακμής. Αυτό το καλλυντικό καθαρίζει το πρόσωπο και μειώνει την ακμή, αν και, όταν εφαρμόζεται για πρώτη φορά μπορεί να παρατηρηθεί αύξηση της ακμής. Επιπλέον, το θείο λειαίνει το δέρμα, αντιμετωπίζει τις φλεγμονές, οξυγονώνει το δέρμα τέλεια και ενισχύει την κυκλοφορία. Τρίτον, το ασβέστιο συμμετέχει στην παραγωγή κολλαγόνου και έτσι ενισχύει την σφριγηλότητα του δέρματος. Επιπλέον, το στοιχείο αυτό αυξάνει τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα, καταπραΰνει τους ερεθισμούς και ανακουφίζει τις φλεγμονές. Τέλος, ο χαλκός είναι το φυσικό αντιοξειδωτικό μας. Βοηθάει στην αναγέννηση της κατεστραμμένης επιδερμίδας και φροντίζει την ελαστικότητα του δέρματος και την καλή κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων.

mineralsmakeup-0

Peeling σώματος με διαμάντια – Καν’ το μόνος σου

Ο άνθρακας, το ασβέστιο, το θείο και ο χαλκός είναι εύκολα προσβάσιμα υλικά. Μπορείτε να ετοιμάσετε καλλυντικά στο σπίτι σας με ένα από τα παραπάνω συστατικά. Για να φτιάξετε το peeling σώματος με διαμάντια στο σπίτι σας, χρειάζεστε: μία κουταλιά της σούπας σκόνη διαμαντιού και τέσσερις κουταλιές κρέμα σώματος καθημερινής χρήσης. Ανακατέψετε τα υλικά προσεκτικά. Χρησιμοποιήστε την κρέμα peeling στο δέρμα του προσώπου ή του σώματος σας μέχρι δύο φορές την εβδομάδα. Θα αναδείξει, θα λειάνει και θα ενυδατώσει το δέρμα σας.