Το καλοκαίρι έχει πλέον φτάσει, οι διακοπές σας επρόκειτο να ξεκινήσουν σύντομα, αλλά ακόμα δεν ξέρετε πώς να περιποιηθείτε το δέρμα σας ενάντια στην όχι-και-τόσο-καλή ηλιακή ακτινοβολία. Εάν δεν θέλετε να τριγυρνάτε στα μαγαζιά και στα φαρμακεία, ψάχνοντας για ένα καλό αντηλιακό, μπορείτε να φτιάξετε ένα μόνοι σας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εύκολο είναι!

Είναι ο ήλιος καλός ή βλαβερός;

Δεν υπάρχει ζωή, ενέργεια, ούτε ζέστη χωρίς τον ήλιο. Οι οργανισμοί χρειάζονται τις ακτίνες του ήλιου για να παράξουν βιταμίνη D, η οποία είναι υπεύθυνη, για παράδειγμα, για τη διατήρηση του σκελετικού συστήματος . Μπορεί ο ήλιος όμως να γίνει βλαβερός; Φυσικά και μπορεί, ειδικά όταν η έκθεση σε αυτόν είναι για πολλές ώρες. Το αποτέλεσμα; Σημάδια αποχρωματισμών, ρυτίδες, καρκίνος, κάψιμο από τον ήλιο και πολλές άλλες δυσάρεστες ασθένειες.

Κρέμα με φίλτρο UV 

Η κρέμα, η οποία προστατεύει κατά της ακτινοβολίας UVA και UVB, περιέχει 10% οξείδιου του ψευδαργύρου. Η δράση που προσφέρει αυτός ο τύπος φίλτρου, εξαρτάται από τη δημιουργία ενός στρώματος στο δέρμα, που αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου. Είναι ένα φυσικό φίλτρο και προσφέρει την καλύτερη προστασία από τον ήλιο, που θα μπορούσε να έχει ο άνθρωπος. Επιπλέον, αυτή η κρέμα περιέχει έλαιο καρπού σμέουρου, το οποίο έχει αντιγηραντική δράση, καταπολεμά την ακτινοβολία, αναζωογονεί και ενυδατώνει.

Χειροποίητο αντηλιακό. ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ

Για να ετοιμάσετε τα υλικά για το χειροποίητο αντηλιακό σας, χρειάζεστε:

  • φάση νερού: βραστό νερό (15 g/0.52 oz.) και γλυκερίνη (1 g/0.03 oz.):
  • φάση λαδιού: γαλακτωματοποιητής (2,4 g/0.84 oz.) και έλαιο καρπού σμέουρου (8 g/ 0.28 oz.):
  • επιπλέον φάση: μικρονισμένο οξείδιο ψευδαργύρου (3 g / 0.10 oz.) και οικολογικό συντηρητικό (0,5 g / 0.01 oz.).

Τοποθετήστε το έλαιο καρπού σμέουρου και το γαλακτωματοποιητή σε ένα γυάλινο μπολ και μετά ζεστάνετε το μπολ σε ζεστό νερό. Προσθέστε τη γλυκερίνη και ανακατέψτε προσεκτικά. Στη συνέχεια συνεχίστε να ρίχνετε σίγα σιγά τη φάση λαδιού και συνδυάστε τα υλικά, χρησιμοποιώντας ένα καλό μίξερ. Θα παρατηρήσετε ότι το χειροποίητο αντηλιακό θα γίνεται πιο πηκτό και όταν φτάσει τους 40°C, προσθέστε το μικρονισμένο οξείδιο ψευδαργύρου και το συντηρητικό. Τοποθετήστε το DIY αντηλιακό σε ένα βαζάκι και αποθηκεύστε το, μέχρι 3 μήνες σε ένα ξηρό και δροσερό χώρο.