Τα μαλλιά σας είναι με ντεκαπάζ και δεν ξέρετε πώς να τα φροντίσετε; Χρησιμοποιείτε συνεχώς ακριβά καλλυντικά, αλλά το αποτέλεσμα που έχετε είναι απλά τίποτα; Μάθετε τους καλύτερους τρόπους για επανόρθωση ξανοιγμένων μαλλιών.

Πώς να ΜΗΝ φροντίσετε τα μαλλιά με ντεκαπάζ;

Η φροντίδα των μαλλιών με ένα δυνατό καθαριστικό σαμπουάν και η αποχή από τη χρήση ενυδατικών conditioner και μασκών, απλά σκοτώνει τα μαλλιά με ντεκαπάζ. Γιατί; Τα σαμπουάν που αφαιρούν το σμήγμα και την πιτυρίδα περιέχουν ουσίες, οι οποίες αφυδατώνουν την τρίχα και το τριχωτό της κεφαλής. Αυτό το είδος της λανθασμένης θεραπείας, όταν διεξάγεται για πολύ καιρό μπορεί να βλάψει σοβαρά τα μαλλιά. Ακόμα χειρότερα είναι όταν κάθε λούσιμο συνοδεύεται από στέγνωμα με πιστολάκι ή ίσιωμα. Τα αποτελέσματα; Τα μαλλιά είναι θαμπά και φριζαρισμένα, οι άκρες σπάνε και το δέρμα ερεθίζεται.

Πώς πρέπει να είναι η επανόρθωση των μαλλιών;

Η διαδικασία της επανόρθωσης μαλλιών με ντεκαπάζ αποτελείται από τα παρακάτω στάδια:

  • λάδι σε νωπά μαλλιά,
  • χρήση μάσκας που να μετατρέπεται σε γαλάκτωμα μαζί με το λάδι,
  • τοποθέτηση ελαίου σιλικόνης σε νωπά ή στεγνά μαλλιά.

Τι αποτέλεσμα μπορείτε να πετύχετε χάρη σε αυτή τη διαδικασία ομορφιάς; Θα δείτε ότι τα μαλλιά σας θα »πιούν’ ‘ όλα τα προϊόντα που θα τοποθετήσετε. Τα μαλλιά θα είναι απαλά, ενυδατωμένα και γυαλιστερά, ενώ οι τρίχες σας θα αποκτήσουν ξανά το φυσικό τους χρώμα. Επίσης η καθημερινή ρουτίνα σας για τα μαλλιά θα γίνει πολύ πιο εύκολη: το στάιλινγκ, το χτένισμα και τα πιο εκλεπτυσμένα πιασίματα.

Πώς να επανορθώσετε τα μαλλιά με ντεκαπάζ;

  1. Λάδι σε νωπά μαλλιά. Τοποθετήστε τα μαλλιά σας σε ένα μπολ γεμάτο με ζεστό νερό και ένα έλαιο που να ταιριάζει στο πορώδες των μαλλιών σας. Αφήστε τα μαλλιά σας στο νερό για ένα λεπτό ή δύο. Το ζεστό νερό κάνει τους πόρους των τριχών να ανοίξουν και επιταχύνεται η απορροφητικότητα του ελαίου, μαζί με τα θρεπτικά συστατικά. Τότε, τυλίξτε τα μαλλιά σας σε μια πετσέτα, για να αφαιρεθεί το επιπλέον νερό και λάδι.
  2. Μάσκα. Σε αυτήν την περίπτωση, το καλύτερο είναι μία μαλακτική κρέμα, η οποία απορροφά το έλαιο και διευκολύνει την αφαίρεση του από την επιφάνεια των μαλλιών. Μετά από λίγα λεπτά και τα δύο καλλυντικά θα δημιουργήσουν ένα ομοιόμορφο γαλάκτωμα, το οποίο θα ενυδατώσει τα μαλλιά και θα τα απαλύνει. Μετά καλύψτε το κεφάλι σας με μία μεμβράνη και με μία πετσέτα.
  3. Λούστε τα μαλλιά σας. Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν για να αφαιρέσετε τη μάσκα και το λάδι. Προσπαθήστε να ξεβγάλετε καλά το τελευταίο από τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας. Διαλέξτε ένα σαμπουάν, του οποίου η δράση θα είναι απαλή αλλά και αποτελεσματική.
  4. Σέρουμ σιλικόνης. Κάντε μασάζ με σέρουμ σιλικόνης σε ελαφρώς νωπά και καλά σκουπισμένα μαλλιά. Αυτό το καλλυντικό θα ενυδατώσει τα μαλλιά, θα τα απαλύνει και θα χαρίσει γυαλάδα.
  5. Στέγνωμα. Μην χρησιμοποιήσετε πιστολάκι μαλλιών, αλλά αφήστε τις τρίχες σας να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο. Μετά από αυτό, χτενίστε τα μαλλιά και τοποθετήστε ένα λάδι με προσθήκη σιλικόνης. Αυτό το καλλυντικό έχει παρόμοια δράση με το σέρουμ σιλικόνης.