Η περιποίηση της επιδερμίδας είναι μια ζωτικής σημασίας καθημερινή ρουτίνα για πολλούς από εμάς. Το να διατηρούμε το δέρμα μας καθαρό, υγιές και λαμπερό είναι εξίσου σημαντικό, αν όχι περισσότερο, από το να φοράμε την κατάλληλη αυγή.

Στην παρούσα έκθεση, θα εξετάσουμε μερικές από τις κορυφαίες ρουτίνες περιποίησης του δέρματος που μπορείτε να ακολουθήσετε στην άνεση του σπιτιού σας.

Καθαρισμός

Ο καθαρισμός είναι το πρώτο και πιθανώς το πιο σημαντικό βήμα σε οποιαδήποτε ρουτίνα περιποίησης του δέρματος. Εξαλείφει την επιπεδημίδα από το σκόνη, τη βρωμιά, τα λίπη, τη μακιγιάζ και τις ακαθαρσίες που μπορεί να εναποθέσει το περιβάλλον καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τόνωση

Με την χρήση ενός τονωτικού, μπορείτε να επαναφέρετε το φυσικό pH του δέρματός σας, να σφίξετε τους στόματα των σμηγματογόνων αδένων και να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας, φροντίζοντας για τη σταθερότητα και την ανθεκτικότητα της επιδερμίδας σας.

Ενυδάτωση

Στη συνέχεια έρχεται η ενυδάτωση, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση μιας υγιούς, εύπλαστης επιδερμίδας. Εξασφαλίστε ότι χρησιμοποιείτε ένα ενυδατικό προϊόν που είναι κατάλληλο για τον τύπο δέρματός σας για να μην υπερενυδατώσετε ή να αποξηράνετε την επιδερμίδα σας.

Απολέπιση και Μάσκα

.

Πραγματοποιήστε απολέπιση μια ή δύο φορές την εβδομάδα για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που μπορεί να δημιουργήσουν αποφρακτικούς σκούπες, που συνδέονται με τα σημάδια της γήρανσης. Οι κατάλληλες μάσκες για τον τύπο του δέρματός σας μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της λάμψης, της τόνωσης και της ενυδάτωσης της επιδερμίδας.

Προστασία από τον Ήλιο

Τέλος, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι η προστασία της επιδερμίδας σας από τον ήλιο. Χρησιμοποιήστε πάντα την αντηλιακή σας κρέμα, ακόμη και αν δεν πρόκειται να βγείτε έξω, γιατί τα ηλιακά φιλτρά μπορούν να εισχωρήσουν ακόμη και από τα παράθυρα του σπιτιού σας.

Η περιποίηση της επιδερμίδας δεν είναι κάτι που πρέπει να γίνεται μόνο σε επαγγελματικά σαλόνια ομορφιάς. Στην πραγματικότητα, με λίγη γνώση και προσοχή, μπορεί να γίνει μια απολαυστική ρουτίνα περιποίησης του δέρματος στο σπίτι.