Τα μαλλιά μας είναι ένα από τα πιο εκφραστικά στοιχεία της εμφάνισής μας και όλοι μας θέλουμε να φαίνονται υπέροχα και υγιή. Ωστόσο, τα διάφορα στοιχεία της φύσης, όπως ο ήλιος, ο αέρας, η βροχή και το χιόνι, μπορεί να καταστρέψουν τα μαλλιά μας αν δεν τα προστατεύουμε σωστά.

Προστασία από τον Ήλιο

Η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου μπορεί να είναι επιβλαβής για τα μαλλιά, καθιστώντας τα θαμπά, ξηρά και αδύναμα. Αν θέλετε να προστατεύσετε τα μαλλιά σας, είναι σημαντικό να φοράτε καπέλο ή καλύμματα κεφαλής όταν βρίσκεστε κάτω από τον ήλιο για διαστήματα μεγαλύτερα από 30 λεπτά. Επιπροσθέτως, υπάρχουν και σειρές προϊόντων περιποίησης μαλλιών με ενσωματωμένα αντιηλιακά που μπορούν να παρέχουν επιπλέον προστασία.

Προστασία από τον Άνεμο

Ο άνεμος μπορεί να είναι πραγματικός εχθρός για τα μαλλιά σας, καθώς μπορεί να τα κάνει να Διαβάστε, να σπάσουν και να ξηραθούν. Όταν βρίσκεστε σε καλό δρόμο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κρατάτε τα μαλλιά σας μαζί, χρησιμοποιώντας πιάστρες μαλλιών ή τσιμπιδάκια. Επιπλέον, μετά την έκθεση σε άνεμο, μην ξεχάσετε να ενυδατώσετε τα μαλλιά σας με ειδικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών όπως διάφορες μάσκες ή λαδάκια.

Προστασία από τη Βροχή

Τέλος, η βροχή μπορεί επίσης να καταστήσει τα μαλλιά σας ξηρά και ατίθασα, ειδικά αν ζείτε σε μια περιοχή με υψηλή υγρασία. Αν θα βρεθείτε απ’έξω κατά τη διάρκεια της βροχής, φροντίστε να προστατεύσετε τα μαλλιά σας με ειδικά καλύμματα κεφαλής όπως καπέλα ή αδιάβροχες σκούφοι. Το στέγνωμα των μαλλιών σας σωστά αφού βραχείτε είναι επίσης σημαντικό. Αποφύγετε το ισχυρό τρίψιμο που μπορεί να προκαλέσει διάσπαση και καταστρατήγηση των μαλλιών, προτιμήστε μια πιο απαλή τεχνική.

Προστασία από το Χιόνι

Το κρύο και το χιόνι μπορούν να κάνουν τα μαλλιά σας να γίνουν πολύ ξηρά και να σπάνε. Όταν βρίσκεστε σε καλό δρόμο, πάντα να φοράτε ένα σκούφο ή ένα καλύμμα κεφαλής για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας. Επιπλέον, πρέπει να αυξήσετε την ενυδάτωση των μαλλιών σας κατά τους χειμερινούς μήνες, χρησιμοποιώντας ειδικά προϊόντα μαλλιών που φροντίζουν και ενυδατώνουν.

© 2022 | Δημοσιευμένο από την Ομάδα Ομορφιάς μας