Η φροντίδα του δέρματος των ποδιών μπορεί να φαίνεται κάτι απλό, μία ευχάριστη δραστηριότητα. Αυτό ίσως είναι αλήθεια για κάποια κορίτσια, αλλά η φροντίδα-ποδιών για αρχάριους είναι μία διαφορετική ιστορία. Είναι η φροντίδα των νυχιών και των ποδιών τόσο χρονοβόρα και κουραστική; Επιλέξτε μία από τις δύο επιλογές: πεντικιούρ στο σπίτι ή πεντικιούρ σε επαγγελματία. Θα δείτε ότι το πρώτο θα σας φέρει πολύ ικανοποίηση και αξιοζήλευτα αποτελέσματα.

Αξεσουάρ νυχιών που πρέπει να έχετε

Εάν θέλετε να κάνετε πεντικιούρ στο σπίτι, χρειάζεστε καλλυντικά (ξεβαφτικό νυχιών: σαπούνι, baby oil ή άλατα μπάνιου: λάδι που απαλύνει τις παρανυχίδες: βερνίκι νυχιών, βάση και γυαλιστικό: ένα scrub) και αξεσουάρ νυχιών (λίμα νυχιών και buffer: νυχοκόπτης: μηχάνημα τριψίματος για πεντικιούρ ή ελαφρόπετρα: ένα ξύλινο εργαλείο για τις παρανυχίδες: διαχωριστικά δαχτύλων: μία πετσέτα).

Πεντικιούρ Στο Σπίτι Βήμα προς Βήμα

  1. Ποδόλουτρο. Μουλιάστε τα πόδια σας σε ζεστό νερό με σαπούνι, baby oil ή άλατα. Αυτό το μίνι λουτρό θα ανακουφίσει τα κουρασμένα πόδια, θα μαλακώσει την επιδερμίδα και τα νύχια και θα σας χαλαρώσει. Χάρη στο λουτρό, θα μπορείτε εύκολα και γρήγορα να αφαιρέσετε τις φουσκάλες και τους κάλους από το δέρμα, ενώ μετά θα κόψετε τα νύχια και θα τα λιμάρετε. Προσθέστε λίγες σταγόνες ενός ελαίου ή ένα bubble bomb στο νερό, για ένα καλύτερο λουτρό.
  2. Αφαιρέστε το παλιό βερνίκι νυχιών, έτσι ώστε να τοποθετήσετε το νέο. Χρησιμοποιήστε ένα ξεβαφτικό νυχιών χωρίς ασετόν, για χαμηλότερο ρίσκο ερεθισμού και καταστροφής της πλάκας των νυχιών.
  3. Κόψτε, λιμάρετε και γυαλίστε τα νύχια. Το λουτρό απαλύνει την πλάκα των νυχιών έτσι ώστε να μπορείτε να την λιμάρετε εύκολα. Είναι σημαντικό να κόψετε και να λιμάρετε τα νύχια αμέσως, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να αποφύγετε τα νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα και άλλες ανεπιθύμητες ασθένειες. Αφού δώσετε στα νύχια το κατάλληλο σχήμα, χρησιμοποιήστε ένα buffer για να λειάνετε την επιφάνεια των νυχιών. Με αυτόν τον τρόπο, θα ξεφορτωθείτε τα υπολείμματα βερνικιού, τα οποία θα κάνουν τα επόμενα βήματα δυσκολότερα.
  4. Φροντίδα του δέρματος της φτέρνας. Το βερνίκι νυχιών στα νύχια δεν κάνει τα πόδια να φαίνονται προσεγμένα. Το υγιές και απαλό δέρμα στις φτέρνες παίζει σημαντικό ρόλο. Μία μηχανή τριψίματος πεντικιούρ, μία ελαφρόπετρα ή μία λίμα φτέρνας θα απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα σπασίματα και τις φουσκάλες. Ένα scrub με χονδρούς κόκκους και ένα μασάζ στα πόδια, για λίγα λεπτά, θα λειτουργήσει εξαιρετικά. Αυτή η θεραπεία θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος, το χρώμα των νυχιών και του δέρματος. Μετά το μασάζ των φτερνών, ξεβγάλετε το scrub και σκουπίστε το δέρμα.
  5. Παρανυχίδες στα Νύχια. Θα αφαιρέσετε εύκολα τις παρανυχίδες ή θα τις σπρώξετε με ένα ξύλινο εργαλείο. Εάν διαλέξετε τον πρώτο τρόπο, θυμηθείτε να μην τις κόψετε πολύ βαθιά – αυτός είναι ο εύκολος τρόπος για πρόκληση μολύνσεων ή καταστροφής των βαθύτερων στρωμάτων του δέρματος. Χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο για τις παρανυχίδες ή ένα μαλακτικό συχνά είναι ασφαλέστερος τρόπος. Στο τέλος τοποθετείστε ένα baby oil στα νύχια σας.
  6. Βερνίκι νυχιών. Πιστεύω ότι αυτό είναι το πιο ευχάριστο σημείο της ρουτίνας του πεντικιούρ. Τοποθετήστε τα διαχωριστικά μεταξύ των δαχτύλων, για να προστατεύσετε το δέρμα από μουτζούρες. Μετά, τοποθετήστε μία βάση και περιμένετε να στεγνώσει. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το βερνίκι νυχιών που επιλέξατε. Στο τέλος βάλτε ένα γυαλιστικό βερνίκι από πάνω, το οποίο θα βοηθήσει το προϊόν να στεγνώσει γρήγορα και θα προστατέψει το πεντικιούρ από φθορές.

Η φροντίδα είναι το παν

Εάν θέλετε τα νύχια σας να είναι δυνατά και υγιή, ενώ επιθυμείτε απαλές φτέρνες, πρέπει να κάνετε συχνά μάσκες. Μπορείτε να δοκιμάσετε προϊόντα DIY – αναμείξτε ένα αυγό, ένα ποτήρι γιαουρτιού, μισό ποτήρι χυμό λεμόνι και μία σταγόνα έλαιο λεμονιού. Τοποθετήστε τη μάσκα σε ένα μπολ και μουλιάστε τα πόδια σας μέσα σε αυτή. Μετά από περίπου 15 λεπτά, ξεβγάλετε τη μάσκα και τρίψτε το έλαιο λεμόνι στο δέρμα. Αυτό το μασάζ θα σας χαλαρώσει και θα ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος.

Καλοκαιρινές & Ανοιξιάτικες Τάσεις στο Πεντικιούρ

Τα γεωμετρικά σχέδια στα νύχια θα είναι τάση – θα τα φτιάξετε μόνες σπίτι πολύ εύκολα. Σχήματα φυτών, όπως λουλούδια, φύλλα ή αναρριχητικά φυτά, θα είναι επίσης τάση. Το γαλλικό πεντικιούρ ποτέ δεν είναι εκτός μόδας, λειτουργεί σε όλες τις περιστάσεις και με όλα τα σύνολα. Τα έντονα και φωτεινά ombre είναι ακόμα τάση.