Το ξέρατε ότι το κόκκινο είναι το λιγότερο συνηθισμένο χρώμα στα ανθρώπινα μαλλιά; Ακόμα θεωρείται ξεχωριστό και όμορφο. Εάν ανήκετε στην ομάδα των κοκκινο-μάλληδων, τότε ίσως γνωρίζετε ήδη πώς να φροντίσετε τις κατακόκκινες τρίχες. Ωστόσο, εάν δεν είστε σίγουροι με ποιο τρόπο να ενυδατώνετε τα μαλλιά σας με το σωστό τρόπο, συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο και θα μάθετε μερικές μεθόδους ομορφιάς, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε όμορφα και υγιή κόκκινα μαλλιά.

Πώς να Αποκτήσετε Κόκκινα Μαλλιά;

Εάν θέλετε να αποκτήσετε κόκκινα μαλλιά, μπορείτε να δοκιμάσετε μία από τις δύο μεθόδους. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε χέννα είτε κανονική βαφή μαλλιών. Προφανώς και η πρώτη τεχνική θεωρείται περισσότερο ευεργετική και ασφαλέστερη, γιατί είναι πιο φυσική.

1. Χέννα

Η χέννα (lawsonia inremis) είναι ένα βότανο που προσφέρει κόκκινες-και-πορτοκαλί αποχρώσεις στα μαλλιά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η χέννα δεν φωτίζει απλά τα μαλλιά, αλλά τα βάφει. Είναι πολύ σημαντικός ο τρόπος, με τον οποίο ετοιμάζεται τη χέννα για τη διαδικασία. Εν συντομία, όσο πιο όξινη την κάνετε και όσο περισσότερο την αφήνετε, τόσο πιο έντονο θα είναι το χρώμα. Δηλαδή, η οξίνιση από μόνη της καθορίζει εάν το τελικό χρώμα θα είναι έντονο ή όχι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ασερόλα (γνωστό ως κεράσι Δυτικής Ινδίας ή άγρια κρεπ μυρτιά) ή άμλα για να προκληθεί οξίνιση στη χέννα. Η ασερόλα χαρίζει στα μαλλιά μία έντονη απόχρωση χάλκινου, ενώ η άμλα χαρίζει τόνους μπορντό ή καστανοκόκκινους.

Το μεγαλύτερο προσόν της χέννα είναι ότι προσφέρει μόνιμη βαφή στα μαλλιά. Αξίζει να αναφερθεί ότι όσο πιο υγιή είναι τα μαλλιά, τόσο πιο δυνατός είναι ο δεσμός μεταξύ της βαφής και της τρίχας. Άρα, το χάλκινο χρώμα που τοποθετείται σε κατεστραμμένα μαλλιά θα είναι πιο αδύναμο, λιγότερο έντονο και θα ξεθωριάζει γρήγορα. Υπάρχει τρόπος να αποτραπεί το ξεθώριασμα του χρώματος; Φυσικά και υπάρχει! Η θεραπεία είναι η συχνότητα, δηλαδή η συστηματική χρήση χέννα. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι αυτή η φυσική βαφή κάνει τα μαλλιά δυνατότερα και τις τρίχες παχύτερες. Επίσης αποτρέπει από τις τεχνητές καταστροφές και προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία UV.

2. Βαφή Μαλλιών

Πρώτα απ’ όλα, οι βαφές μαλλιών ενδέχεται να αφυδατώσουν τα μαλλιά και να ερεθίσουν το τριχωτό της κεφαλής. Δεύτερον, τα προϊόντα που κάνουν τα μαλλιά κόκκινα, φεύγουν με το λούσιμο, ξεθωριάζουν και όσο περνάει ο καιρός αφήνουν στα μαλλιά ένα χρώμα, το οποίο λέγεται βρώμικο ξανθό. Από την άλλη, χρησιμοποιώντας μία βαφή μαλλιών, μπορείτε να βάψετε τα μαλλιά σας με ακρίβεια και να δώσετε ένταση, χάρη στο τελικό αποτέλεσμα που προσφέρει η συγκέντρωση οξειδωτικού παράγοντα. Η αλήθεια είναι ότι, αμέσως μετά το βάψιμο, οι τρίχες φαίνονται πολύ καλύτερες. Ωστόσο, αντίθετα με τη δράση της χέννα, οι συνηθισμένες βαφές μαλλιών δεν βελτιώνουν την κατάσταση των μαλλιών. Στην πραγματικότητα λειτουργούν με αντίθετο τρόπο: αφυδατώνουν, κάνουν το τριχωτό της κεφαλής ευαίσθητο και στερούν την τρίχα από τη φυσική γυαλάδα της.

Πώς να Διατηρήσετε το Κόκκινο Χρώμα Ζωντανό για καιρό;

1. Χέννα

Για να ενισχύσετε τα βαμμένα κόκκινα μαλλιά σας, πρέπει να χρησιμοποιείτε Γυαλιστικό Χέννα. Με άλλα λόγια, μία μικρή δόση χέννα, συνδυασμένη με ενυδατικό μαλλιών, χωρίς-σιλικόνη. Ένα τέτοιο μείγμα μπορεί να χρησιμοποιείται μία φορά τη βδομάδα. Πρέπει να μένει στα μαλλιά και στο τριχωτό για περίπου 30 λεπτά έως μία ώρα. Παρακάτω θα βρείτε παραδείγματα από μείγματα, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε το χρώμα των κόκκινων μαλλιών σας:

  • ανάπτυξη μαλλιών: 2-3 κουταλιές καθαρή χέννα, 1 κουταλιά πούδρα τριγωνέλλας, 4-5 κουταλιές ενυδατικού μαλλιών χωρίς-σιλικόνη:
  • απαλά μαλλιά: 2-3 κουταλιές καθαρή χέννα, φυσικό γιαούρτι ή κρέμα, 2-3 κουταλιές ενυδατικού μαλλιών χωρίς-σιλικόνη (προαιρετικό):
  • αντι-πιτυριδικό:  2-3 κουταλιές καθαρή χέννα, 1 κουταλιά πούδρα τριγωνέλλας, 4-5 κουταλιές ενυδατικού μαλλιών χωρίς-σιλικόνη, λίγες σταγόνες σημύδα πίσσας.

2. Βαφή Μαλλιών

Εάν αποφασίσετε να βάψετε τα μαλλιά σας κόκκινα, θυμηθείτε ότι πρέπει να βάλετε τα δυνατά σας, για να κρατήσετε τις χρωστικές ουσίες κάτω από τους πόρους των τριχών σας. Πολύ καλά αποτελέσματα παρέχονται από τη οξίνιση που λειαίνει τους πόρους των τριχών. Επιπλέον, μπορείτε να δοκιμάσετε να λουστείτε με υβίσκο, ή ένα σαμπουάν ανακατεμένο με… μία γυναικεία αίσθηση. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία μάσκα μαλλιών, που περιλαμβάνει γαλακτικό οξύ, οξύ μήλου, τρυγικό οξύ ή πυροσταφυλικό οξύ.