Κυματιστά, κατσαρά μαλλιά με μπούκλες… Ξέρετε πως μπορείτε να κατσαρώσετε σωστά τα μαλλιά σας; Εάν η απάντηση σας είναι όχι, διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί για να βρείτε κάποιες χρήσιμες συμβουλές.

Πριν δημιουργήσετε τις μπούκλες, είναι απαραίτητο να πλύνετε τα μαλλιά σας. Εάν το κάνετε, θα φαίνονται καλύτερα και οι μπούκλες θα δείχνουν πιο υγιείς. Αφήστε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά γιατί το στέγνωμα με πιστολάκι τα αποδυναμώνει, τα κάνει να πέφτουν και να σπάνε. Επιπλέον, το συχνό στέγνωμα με πιστολάκι ευθύνεται για το μπλέξιμο των μαλλιών, την αφυδάτωση τους και την δημιουργία ψαλίδας. Θυμηθείτε βέβαια ότι απαγορεύεται να κατσαρώσετε τα μαλλιά σας όταν είναι υγρά.

bigudi1

Πριν χρησιμοποιήσετε το ψαλίδι μαλλιών για μπούκλες, τοποθετήστε στα μαλλιά σας κάποιο προϊόν που θα τα προστατέψει από την θερμότητα, για παράδειγμα, έναν ειδικό αφρό. Το πόσο πολύ προϊόν πρέπει να απλώσετε στα μαλλιά σας εξαρτάται από το μάκρος και την πυκνότητα τους. Έπειτα, διαλέξτε το κατάλληλο ψαλίδι ανάλογα με το μέγεθος των μπουκλών που θέλετε να φτιάξετε. Όσο πιο μικρή είναι η διάμετρος, τόσο πιο μικρές είναι οι μπούκλες. Τυλίξτε μία τούφα από τα μαλλιά σας στην συσκευή. Μην ξεχνάτε τις άκρες των μαλλιών γιατί εάν πετάνε χαλάνε το λουκ και το χτένισμα. Αφήστε την τούφα στην συσκευή για λίγη ώρα. Όσο πιο πολύ την αφήσετε, τόσο πιο δυνατή θα γίνει η μπούκλα.

Πολλές φορές κάποιες γυναίκες διπλώνουν τα μαλλιά τους με λάθος φορά σε σχέση με το πρόσωπό τους ή έχουν την τάση να διπλώνουν όλες τις τούφες με τον ίδιο τρόπο. Συνεπώς, το αποτέλεσμα είναι λίγο περίεργο, σαν να ανακάτεψε το μαλλιά τους ο αέρας. Για να αποφύγετε αυτό το ανεπιθύμητο αποτέλεσμα, αρχίστε με το να χωρίσετε τα μαλλιά σας είτε στην μέση είτε στην μία πλευρά. Οι μπούκλες πρέπει να έχουν κατεύθυνση προς το πίσω μέρος του κεφαλιού, οπότε διπλώστε τις τούφες προς αυτή την κατεύθυνση.

bigudi0

Αφού δημιουργηθούν οι μπούκλες, είναι καλό να τις στερεώσετε και να τις ενυδατώσετε. Για να στερεώσετε τις καινούργιες σας μπούκλες, χρησιμοποιήστε μία λακ. Ψεκάστε τις τούφες από απόσταση 6-8 εκατοστών. Περάστε τα χέρια σας από μέσα γιατί εάν χτενίσετε τα μαλλιά σας μπορεί να καταστρέψετε το όλο λουκ. Τέλος βάλτε τους λάδι ή το ενυδατικό μαλακτικό της επιλογής σας. Επίσης, μπορείτε να ψεκάσετε τα μαλλιά σας με προϊόντα που τους δίνουν λάμψη.